Home » Subsidie pelletkachels

Vanaf 1 januari is er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing. Samenvattend houdt deze regeling in dat u minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,-

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat houdt de subsidie regeling in:

  • U kunt voor alle nieuwe Nordic Fire pelletkachels subsidie aanvragen (deze voldoen aan de EN 14785 normering). U kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie vinden op de apparatenlijst. Let op, deze lijst wordt nog aangevuld, het kan dus zijn dat de pelletkachels nog niet op deze lijst vermeld staan.
  • U kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
  • De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. Voor cv pelletkachels is het minimum subsidiebedrag € 1400,-

Voor de volgende kachels is de subsidie regeling van toepassing:

Natura serie, Rave 80, Lisa, Malu, Rossi 70, Arya, Soffyo, Mavi, Rave 110, Monica, Olivia, Victor, Aura, Stylo, Boxline, Snellina, Flavia en alle cv pelletkachels.

De apparatenlijst op de website wordt continue bijgewerkt. Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen is deze publicatie vertraagd.

Apparaten die wel aan de (technische) eisen in de regeling voldoen, maar nog niet op de lijst staan, kunnen wel in aanmerking komen. U kunt als aanvrager wél alvast de subsidieaanvraag doen wanneer het apparaat niet op de lijst staat. Vul dan een omschrijving van het apparaat in en voeg bijvoorbeeld ook een brochure of andere specificatie bij.

Meer informatie kunt u hier vinden:

www.rvo.nl/isde